onsdag 29. juli 2009

VGs "eksperter".. ler meg skakk

Nettekspert: - Løpet er kjørt for fildelingstjenester


"Hannemyr er lektor ved universitetet i Oslo og en anerkjent informatikkommentator" hevder VG.

Hvis dette er en faktisk uttalelse fra UiOs lektor stiller jeg meg svært skeptisk til den såkalte "ekspertisen" og at denne anerkjennelsen han har stort sett må være fra VG. En hver med litt mere omløp i hodet enn en dørstopper skjønner jo at fildelingstjenester vil fortsette å eksistere i stort omfang på nettet.... du milde måne nå er jeg ikke så rent lite lite imponert.

VG slenger ut ekspert ditt og ekspert datt i store ord og formuleringer mange ganger om dagen, og folk tror på det. Men for oss som følger litt med ( og irriterer oss noe vansinig over dette), viser det seg at disse såkalte "ekspertene" til VG stort sett tar FEIL.

På tide at det begynner å stilles krav også til "se og hør"-avisene som VG og Dagbladet.

Løssalget først og sannheten sist er ikke bra.

I tillegg så er de fleste artikler med en viss rot i virkeligheten dessverre produsert etter "misunnelighets" og/eller "kikker"-mentaliteten, og er ikke egentlig nyheter, bare søl og vissvass uten noen samfunnsnytte.

Tabloidnorge er et trist kappitel i journalismens historie. Elendige journalister, forferdelige redaktører og enda værre artikler.

Bloggen min blir vel som vanlig slettet fra VG-nett, for kritiske røster skal holdes nede.

16 kommentarer:

  1. Sant nok. Og når det gjelder Torrents søketjenester sånn som PirateBay så er det mange andre sider med samme funksjonalitet, og la oss ikke glemme at til og med Google funker som en ypperlig Torrent søkemotor.

    Og hva PirateBay angår tror jeg har lite innvirkning på andre fildelings tjenester som f.eks DC++, eMule, Kazaa etc....

    Så "ekspert", neppe i det feltet her.

    SvarSlett
  2. Nå står det vel ingenting om generell fildeling men om de store åpne fildelingsnettverkene á la The Pirate Bay og Demonoid.
    Det finnes tusenvis av lukkede fildelingsnettverk der ingen kan monitorere hva som skjer. Disse vil sikkert bestå en stund til.

    Det fildelingen har ført til er et "massekonsum" av underholdning. Av den grunn tror jeg de som lykkes er de som produserer og selger til mange rimelig, fremfor til færre dyrt.

    Å leie en film skal selvfølgelig ikke koste 50 kroner. Det skal koste 10 kroner eller deromkring. Det fine er at man konsumerer mer enn før.

    Saksøkingen vil naturlig nok føre til at det blir mer og mer vanskelig å drive et fildelingsnettverk. Det skal ikke mer enn én utro bruker til, så har de et bein innenfor.

    SvarSlett
  3. Kanskje det er en av disse flinke journalistene i VG som har "hørt" feil og at lektoren har sagt- at løpet er kjørt for fildelingstjenesten- og mente TPB. En uttalelse som en ekspert sikkert heller ville ha valgt å si. Men det er det jo ikke så mye sensasjon og futt i for VG..

    SvarSlett
  4. I dag alle kan være eksperter i VG. Rart at de er ikke selv journalisteksperter.
    Den som kan ingenting må tro til alt.

    SvarSlett
  5. Helt latterlig at VG. Jeg har vært en pirat siden min Første PC som 10 åring. Og på den tiden kopierte vi ved å ta men en haug med disketter til en venn. og han kjente en annen, som kjente en annen, som tilslutt hadde en BBS konto i USA.

    Senere fikk jeg mine egne BBS kontoer i USA og i Norge. Senere kom Internett og vi flyttet BBSene ut dit. Men fant vel fort ut at BBS systemer på Internett var vel lite poeng i, Så det gikk over til FTP'er isteden.

    Så ifra der så har jeg gått igjennom flere faser. Fserve på irc. Direct Connect, News, Torrents (men helt meg langt unna slike "Direkt Download" sider som man bare kunne klikke på en link og downloade vanlig. 99% av tiden var det en scam, og resten ble stengt fort.

    Så du ser. Warez Scenen har alltid vært her. og kommer alltid til å være her. Den er flink til å tilpasse seg, og kan ikke beseires.

    En god reporter sjekker alltid info'n sin før han trykker det. Du kan ikke bare ta ordet til EN fyr ifra universitet. Og spesielt ikke en som ikke har peiling, men heller spyr ut sine egne ønsketenkninger.

    SvarSlett
  6. Gisle Hannemyr er jo en autoritet, men det han sier kan umulig være rett.

    I've decided to take my work underground...

    SvarSlett
  7. Veldig idiotiskt og tro at det er slutten.
    Vil heller bare kalle det begynnelsen,
    det starta med p2p, nå har vi Torrent.
    Neste skritt tipper jeg blir shadowtorrent
    som gjør det umulig og identifisere motakere og delere.

    Ny teknologi har som historien viser ødelagt mye men også skapt mye. I fremmtida hvis vi ikke befinner oss i et facistiskt regime,
    vil artistene måtte klare seg uten plateselskapene, ta mer initiativ,
    lage forskjellige produkter som selger avhengig av hvor populære de er og dra på konserter for og kunne leve med det de driver med.

    Platemafiaen vil dø før eller senere uansett med mindre myndighetene holder dem kunstig i live med diverse lover og skattebetalerenes penger

    SvarSlett
  8. De aller fleste av dere leser artikkelen som fanden leser bibelen, og misser poenget.

    Hannemyr sier at storskala-virksomheter som TPB er i ferd med å bli historie, og det er det god grunn til å tro han har rett i.

    At det vil eksistere utallige lukkede nettverk fortsatt er det ingen tvil om, men det sier han da heller ikke noe om.

    Dette har _stor_ betydning. Hvis fildelingen presses inn i lukkede rom, noe den synes å gjøre etter hvert som syltynne argumenter som Google-argumentet slåes i hjel i jussens verden, vil det være mye høyere terskel for gjennomsnittsbrukeren som leter etter musikk. At det fortsatt finnes steder for "nerdsa" er i så måte en bagatell.

    Platebransjen kommer ikke til å dø. Per i dag styrker tjenester som TPB storindustrien, fordi det er indieselskapene som dør. Dermed får majorene mer markedsmakt. Det finnes tilsynelatende knapt en pirat-tilhenger som synes å skjønne dette. Ironisk styrker "krigen" dermed fildelernes verste fiende, på bekostning av den "snille" delen av bransjen, som selvfølgelig er mye lettere å drepe...

    SvarSlett
  9. Kan folk (les: antipirater, "eksperter") få hodene sine ut av ræva, og innse at TPB bare er _en_ aktør i piratenes verden? Greit, det er mye fokus på de fordi de er svenske, men det er fortsatt et HAV (hihi) av andre lignende tjenester/nettsider.

    Når det kommer en universell, generalisert lovendring som tar store som små aktører av piratvirksomhet, da kan vi snakke om at tiden for fildelingstjenester er over. Mao: En verdensomspennende lov.

    En liten kommentar til sistemann her: Platebransjen fortjener kanskje å dø, når de tillater folk som Linni Meister å gi ut singler. Ja, så er det jo de fantastiske "Charterfeber"-platene da. Herregud.

    SvarSlett
  10. Hverken Hannemyr eller VG følger særlig godt med:

    http://torrentfreak.com/pirate-bay-sale-dead-in-the-water-090728/

    SvarSlett
  11. Tror ikke så veldig mye på høyere makter lenger. Men artikkelen her var en tro kopi av det jeg har tenkt lenge så jeg ble nesten overtroisk når jeg leste nesten identiske meninger av det jeg selv har gått og tenkt på de siste årene.
    Sitat:
    "Tabloidnorge er et trist kappitel i journalismens historie. Elendige journalister, forferdelige redaktører og enda værre artikler." Sitat slutt.
    Det er salgstallene og disse alene som driver de fleste presseorganer og dermed får vi mye dritt og lort og "seoghør" "billigdritt" på trykk både på papir og på nett.

    Dermed graver pressen sin egen grav dessverre.
    Øyvind M, Oslo

    SvarSlett
  12. Mange bloggerne ligger nok et stykke foran avisene i endel saker - det er sikkert (les alle skolebloggene versus alt tøvet fra skolepolitikerne som videreformidles ukritisk i avisene).

    På den annen side: hva slags samfunn får man når ingen vil betale for noe lenger? Skal alle jobbe gratis - eller leve på det offentlige?

    Snart har vi vel bare gratisaviser igjen (deles ut på gata som i London eller nettaviser) - og kvaliteten på dem skal visst da bli bedre ifølge logikken til flere av kommentarene her?

    Man omtaler også andre som mafia (platebransjen), men selv bedriver man faktisk ulovlig virksomhet i stor stil (også i skjulte nettverk?) - projisering kalles det på fint.

    Men jeg selv benytter meg av mange gratistjenester på nett - så da er vi vel like langt.

    www.knutmichelsen.no

    SvarSlett
  13. Som han som skrev over. Det er majorene som vinner på at folk laster ned ulovlig. Majorene vinner uansett. Det er ikke til å komme unna.

    Et uavhengig plateselskap kan bruke 50.000 kroner på et album. Og la oss si, 50.000 kroner på markedsføring. Beskjedent budsjett med andre ord, og da kreves det mye dugnad og jobbing på supern for band medlemmene. Bandet har nå en gjeld på 100.000 kroner som skal tilbakebetales plateselskapet.

    Siden de uavhengige setter pris på egen innsats og bandet har kanskje oppsparte midler som de kan spe på med på en eventuell turné så får de 50% av inntektene.

    Det er av de 50 prosentene bandet skal betale tilbake de lånte 100.000 kronene med. Hvis en plate koster 100 kroner i butikken, så kan du regne med at selskapet tjener ca 70 kroner. så 35 kroner er da tilbakebetalings evnen til bandet. Når du så kan regne med å selge mellom 500 til 1000 plater som uavhengig artist så trenger du ikke å være rakett forsker for å skjønne at regnestykkene ikke går opp i opp. Du kan gi opp markedsførings budsjettet, og alikavel har du tapt 15.000 kroner om du klarer å selge 1000 plater.

    Er du vellykket uavhengig artist og mot formodning skulle klare å selge 5000 eksemplarer, som er Gull i norge hvis jeg ikke tar helt feil, så er det så lite penger at bandet kan knapt forsørge EN av medlemmene i bandet. Norge er ikke SÅ stort heller at man kan legge ut på en lang turné for å tjene penger.

    Det som da skjer når artistene ikke tjener noe som helst penger på platesalg er at de går i glemmeboka. Å selge plater er en form for annerkjennelse. Og den annerkjennelsen MÅ man ha dersom man skal klare å få folk på konserter. Det er lureri å tro at band kan tjene inn pengene på konserter og gi ut platene gratis.

    Et fornuftig budsjett på en plate er 250.000-350.000 kroner. Og da er det ikke brukt MYE penger på produksjonen. De eneste som har penger til å bruke slike penger er majorene.

    Majorene velger da ut musikk som de VET vil selge, og det vet de ved å se på hvem som IKKE laster ned. Derfor selger de Nye gitarkammeratene plater. Og det er derfor argumentasjonen til piratene er et rent paradoks.

    For det piratene SELV gjør er å presse ut de mindre, og de presser også majorene til å bruke det de har av penger til å lage det de kan tjene penger på. Det er flertallet som bestemmer og flertallet idag er voksne menn og damer på 40+ som ikke vet hvordan musikk skal lastes ned ULOVLIG.

    SvarSlett
  14. Fantastisk! De tror virkelig at om de får the pirate bay ut av dage så vil de stoppe torrentnedlastingene... Den så kalte eksperten har da ingen peiling! Du må tenke på at så godt som alle torrentene thepiratebay har finner du på andre fildelingsnettsteder som mininova, torrentleech osvosv. Selv om de klarer å stoppe thepiratebay, så har det nå gått 3 år om ikke mer før de vil klare å stoppe det helt. Da kan du kanskje gange 3 år med alle torrentdelings-nettverk du finner? De blir nok ikke ferdig i dette århundret...

    SvarSlett
  15. Jupp, helt latterlig melding... Løpet er ikke kjørt, og det er større nå enn noensinne med flere og mer moderne tjenester og fasiliteter for fildeling. Det er som å tro at ulovlig deling av MP3 filer skulle bli aviklet etter at NAPSTER tapte rettsaken for 8 år siden ... Det er lettere nå enn noensinne, og alle trender viser at det ikke vil forandre seg om en skute tar kvelden.

    Også kommentaren om at han ikke forstår at oppkjøpet av piratebay ikke er verdt 50mill, viser total uvitenhet. Dette er et domene, og en portal med ekstremt mange besøkende. De trenger ikke kjøre samme konsept for å gjøre et slikt innkjøp til en gullgruve.

    "Nettekspert" my ass!

    SvarSlett
  16. VG`s "Nett-Ekspert",lol,høres ut som en "data-samtale" blant 40+ folk,ha,ha,ha:D

    Eller som Fleksnes som har fått installert bredbånd og er blitt "Ekspert":)

    Norske Nisser,lol

    SvarSlett